O2 Xenon Gaśnie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pielmed
    Classic
    • 2010
    • 4

O2 Xenon Gaśnie

Kontynuując moja wypowiedź to dostałem z ASO informacje techniczną o produkcie 2022472/1 na temat - cytuję " przy zmianach kierunku jazdy lub przejeżdżaniu progów zwalniających z rejonu przedniej osi słyszalny jest stuk" - w rozmowie z kierownikiem serwisu wyjaśniono mi że chodzi też o stuki występujące przy mocnym przyspieszaniu.
    Jednym zdaniem ponoć za słabo dokręcona jest rama pomocnicza przedniego zawieszenia.
    Aby usunąć usterkę trzeba zastosować specjalne podkładki które zamontowane we wskazanych miejscach mają usunąć przyczynę.
    Chciałbym Wam pokazać te dokument ale za pierona nie mogę dołączyć załącznika a mam tą notę techniczną w postaci jpg.
  • DOBI
    Drive
    • 2008
    • 95

O2 Xenon Gaśnie

Witam .Mam taki problem kilka dni temu zgasł mi lewy xenon (komunikat na kompie) po przejechaniu 10km zgasiłem auto zapaliłem i xenon świeci tak jest co 2-gi dzień barwa xenonów normalna biała.
    Mam pytanie czy xenon pada czy to może wina przetwornicy i jak to ew. sprawdzić prosze o pomoc
    jak xenon to jaki kupić czy było kilka modeli żarników ?(bo ja miałem lampy wymieniane na gwarancji i wiązki też przy okazji )..
    narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl

Komentarz

• Skłodi
      Ambiente
      • 2008
      • 186
      • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamień żarniki stronami. Trochę zabawy będzie przy zamianie stronami. Padają przetwornice na mrozie :szeroki_usmiech
      Ori xenon czy nie ori?
      BLUELIGHT.PL
      ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• Superbman
        Ambiente
        • 2006
        • 208

DOBI, tak jak kolega powiedział najlepszym sposobem na sprawdzenie będzie zamiana żarników,U mnie było podobnie i po jakims czasie zarnik poprostu padł ,także proponuje poczekac ,az przestanie calkiem swiecic i wtedy zamienic ,zebys mial jasnosc czy to przetwornica czy żarnik.
        252/555

Komentarz

• DOBI
          Drive
          • 2008
          • 95

ori xenon octa 2005

[ Dodano: Wto 26 Sty, 10 20:19 ]
          aha dzwoniłem do aso 900zł zarnik z wymianą.....aż z tego wszystkiego zapomniałem sie zapytać ile by kosztowała przetwornica aż strach.....

[ Dodano: Wto 26 Sty, 10 21:37 ]
          a jakie sa w standardzie jaka barwa itd.

[ Dodano: Pon 01 Lut, 10 23:10 ]
          Więc kończe temat xenon po mrozach już się nie gasł ale barwe zmienił na różową i podjechałem do Katowic na ul Szopienicka 49 tam zakupiłem D1S 350zł z montażem 2sztuki ...oryginalne takie jak w serwisie osramy....i po kłopocie aha xenon świecił mi prawie 5lat...
          narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl

Komentarz

Pracuję...